PSIHIATRIČNA ZDRAVILA

Po naključju sem danes našla tale posnetek iz leta 2012, kjer starši končno spregovorijo, da za smrt svojih otrok krivijo psihiatrična zdravila. Ja solze so se mi ulile. Komu se ne bi??? Sploh pa tistim, ki vse to poznamo. Malo že razumem, da vem o čem govorijo. Upam, da dobim čimprej prevod v slovenskem jeziku.
Ko to gledam se spomnim…

Ko sem ležala v sobi v psihiatrični bolnici v Polju se spomnim, da je prišel na obisk moj ati. Vprašal me je zakaj se ne morem premakniti. Komaj sem izgovorila, da sem dobila injekcijo. Vpil je kje je sestra in jo spraševal kaj je z menoj, da ne morem govoriti in da ne premikam ne rok in ne nog. Sestra je rekla, da sem dobila injekcijo Haldola, ker sem prehitro govorila in prehitro hodila… Mojega očeta je želela prepričati, da je to dobro, da to potrebujem in da sem manična… Samo oči sem lahko premikala in rekla atiju, da to ni res.

Spomnim se ko so mi dali psihiatrično zdravilo moditen, v glavi so se mi pojavile grozne misli, napetost v prsih. Oči mo je potegnilo gor, slina je tekla iz ust sama od sebe. Dobila sem akineton proti stranskim učinkom…
Spomnim se vseh antidepresivov od cimbalte, Zolofta, Cipraleksa… ta zdravila so me silila v nešteto poskusov samomora…
V navodilih antidepresiva AMYZOL piše: Pri bolnikih z depresijo se lahko pojavijo misli na samopoškodovanje ali samomor…
Zakaj za vraga na to mene ni nihče opozoril??? Res je – moja nevednost je bila, da sem tako zaupala izobraženim psihiatrom, da ta zdravila potrebujem, da nisem niti pomislila, da me počasi ubijajo… To je le kapljica v morje neštetih mojih zgodb iz pred 7. let…. Ko sem zdravje žal zaupala strokovnjakom, ki bi me lahko pokopali…. Pa nihče ne bi vedel, da nisem bila kriva jaz, ampak zdravila… Zanima me točni podatek koliko samomorov in umorov in hudih nasilnih dejanj je bilo storjenih pod vplivom več letnega jemanja psihiatričnih zdravil v Sloveniji???

https://www.youtube.com/watch?v=gazEyr86RVY